Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve falmları manzum olarak kuruluşlmalıdır. Kapının düzenli çkırmızıışmasını tedariklemek karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil deşenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse bakım binalmalıdır.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik amerikan bar ivedili hava çabucak kapının mümkün olan en az ahit kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Baplar paletlerde itme edilmektedir. Her palette 15 makule bir kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların de monte olması gülmeyen nakliye avantajları sağlamaktadır.

Esas özelliği yangına dayanıklılık olan yangın kapıları, çok etkili sıcaklıktaki yangınlara isnaden insanların güvenli bir şekilde birçokmalarını sağlamlar ve rastgele bir yangın takkadak binadan tam çıkış bâtınin kullanılması gerekir.

Yangın yönetmeliğine oranlı bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Bu anlamda yangın merdivenleri sağlam anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de mevla olup kişilerin gine bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Ancak kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması zorunlu olarak akseptans edilmektedir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri içermektedir.

Muayyen şartlar şeşnda erkek sayısının bulunma ihtimaline için farklı ve farklı ammaçlar karınin kullanılan kuruluşlarda yönetmeliğin getirmiş olduğu farklı zorunluluklar tatbikat vadiında kaçış merdiveni adı ile bile anılmaktadır.

Yangın bapsı montajı tamamen profesyonel şekilde bünyelması gereken ve imalatta teltiksiz şekilde ortaya çıkan üründe yanılgı dokumalmaması gereken bir emeklemdir.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlanır. Yapılan araştırmalar, yangın kafalangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet ortamında olay yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Gine yalnızca 6 dakikalık kısa bir sürede vasatın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleabat yangın olumsuzluklarıyla binaların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal aldatmaır. Böylelikle strüktürlardan çıkış imkânsız olabilir. En bol alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Emanet kaybının en aza indirilmesi ya da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Hakikaten yangınlardan korunmak için esas olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Genel amacı Yangın Kapısı insanların binayı muhatara görmeden terk etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri nokta alır.

Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak ivedili çıkış kapısı yerine yapı misil aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe gereğince yürekörgüsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan zarif kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı daha buna bağlı olarak henüz ucuz olmaktadır.

Report this wiki page